Kama on eestlaste traditsiooniline toit. See on ka tänapäeval hea ja mõnus amps, kui nälg natuke näpistab. Pealegi on see ju tervislik.

Noorena, mäletan, sai kama ikka söödud vanaema juures, koduse hapupiimaga, mis mõnusalt klimpis ja sinna sekka ainult suhkrut.
Njämma =) Siin on aga üks “Toidutare” mõnus ja suvine retsept, mida võiks ehk “tänapäeva-eestlane” ikka proovida.

Suvine marja-kamasmuuti 

kama smuuti

Foto: Jaan Heinmaa

Kosutav kamasmuuti valmib kiirelt ja teeb kõhule pai. Parim on see muidugi suvel värskete marjadega, kuid sobivad ka külmutatud marjad. Tervislik ja kosutav jook nii suurtele kui ka väikestele.

Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit

500 ml Keefiri või maitsestamata jogurtit.
150 g (värskeid või külmutatud) vaarikad, maasikad ja mustikad.
2 spl Kamajahu.
2 spl Suhkurt.

Sega kõik ained blenderis või vahusta sauseguriga. Vala klaasidesse ja maiusta kohe.

 

 

HEA TEADA!
Lihtsaim viis kama-marjasmuutit valmistada on segada kamajahu mõne maitsestatud marjajogurti hulka. Maitseb samuti hästi ja plussiks see, et iga jogurt annab uue maitse.

PS! Kes tahab natuke täpsemat infot kama kohta, siis vikipeedia kirjutab:
Kama ehk kamajahu (rannikumurdes talkuna, Setumaal tolohkna, tolokna) on keedetud, kuivatatud ja jahvatatud segaviljast jäme jahu. Kamajahu on segu jämejahvatatud ja pruunistatud kaunviljast ja teraviljadest. Kama iseloomulikuks koostisosaks on hernejahu. Teraviljadest on koostises rukis ja oder, tänapäeval ka nisu. Tavaliselt süüakse (juuakse) kama hapupiima, keefiri või jogurtiga. Kamast tehakse hapukoort lisades kamakäkke.

 

Allikas: toidutare.ee; et.wikipedia.org/wiki/Kama

Pane "LIKE" või JAGA edasi ;)